sábado, 23 de julio de 2016

Comunitat de Veïns Maristòtil

El centre d’interès d’aquest casal és la Comunitat Maristòtil. Es tracta d’una comunitat de veïns molt divertida i amb habitants molt peculiars: el Paco i la Paqui (pis dels iaios), els hindús (Mr i Ms Hindu), els hippies, les pijes i els mafiosos, sense oblidar també el conserge i la dona de la neteja.


La història s’inicia amb una junta de veïns urgent ja que ha desaparegut els diners de la comunitat. S’aprofita l’ocasió per donar la benvinguda als nous veïns de la comunitat (els nens i nenes del casal de Maristes) i s’expliquen quines són les normes de l’edifici per fer possible una bona convivència. Els veïns demanen ajuda als nens i nenes per recuperar els diners que han desaparegut i per poder descobrir qui ha sigut el culpable d’aquest incident. Després de tota la setmana, els infants aconsegueixen reunir gairebé tots els diners desapareguts i es descobreix que els actuals presidents de la comunitat (els mafiosos) eren els culpables. S’acorda entre tots fer-los fora pel bé de la comunitat i com a solució es convoquen unes noves eleccions per escollir els nous presidents.



La següent setmana va ser decisiva i durant els posteriors cinc dies els diferents veïns van anar fent campanya a favor seu per a que els nens i nenes els votessin. La jornada de reflexió va ser intensa i molt disputada ja que tots els habitants tenien les seves pròpies estratègies per recopilar vots. Finalment el divendres en una junta extraordinària i seguint el mètode democràtic d’urna, cadascú va exercir el seu dret a vot i van ser les pijes les guanyadores indiscutibles de la jornada electoral, amb la promesa de regalar caramels per a tots van aconseguir el vot de la majoria.


La tercera setmana s’inicia amb una conversació dels veïns preocupats ja que l’avi (el Paco) s’ha quedat tancat dins l’ascensor i la seva estimada dona està molt preocupada. Truquen a una tècnica en ascensors que es dirigeix ràpidament a la comunitat i després d’examinar bé el problema conclou que l’ascensor no funciona perque hi falta una peça essencial. Durant aquesta setmana els nens i nenes ajuden als veïns, i en concret a la Paqui, a buscar la peça clau. Els conflictes sorgeixen durant tots aquests dies ja que tots ells es culpen mútuament.... La Paqui desconfia dels Hippies ja que són molt revolucionaris, aquests culpen a les pijes per ser massa estirades, els hindús diuen que ells no entenen res... En definitiva, es respira un ambient de tensió que s’acaba resolent el mateix divendres d’aquesta setmana, quan els nens i nenes entreguen la peça que faltava. La tècnica i la Paqui van a salvar al Paco, el qual portava tancat una setmana. Però el conflicte no acaba aquí, doncs la tècnica assegura que aquesta peça ha estat manipulada i robada per un dels veïns, així que proposa revisar les càmeres de seguretat per comprovar qui ha sigut. Aquestes revelen que van ser els propis iaios els culpables de tot, ja que no van assumir la derrota de les eleccions i volien boicotejar la presidència de les pijes, tot i que la jugada al final per un error seu els portés a que el Paco es quedés tancat dins. Les càmeres no només van revelar qui va robar la peça, també van mostrar com els hindús es van menjar tots els caramels que les pijes havien de regalar als nens i nenes.

(Videos cámares de seguretat)



La quarta setmana comença quan els hindús apareixen a la comunitat amb molt malestar: mal de panxa, vòmits i mareigs. Culpen a les presidentes pijes de tenir caramels enverinats. Les presis truquen al metge per que ajudi als hindús i aquest els explica que només podran salvar la seva vida si aconsegueixen una antídot que únicament es pot crear amb unes plantes molt especials i molt difícils de trobar. Seran els nens i nenes els encarregats de trobar-les i de crear aquest antídot. Seran capaços els nens i nenes de poder trobar les plantes? Què en penseu vosaltres?


Encara queda molt per viure i moltes històries per explicar... Però això només ho sabreu si us apunteu a la Comunitat Maristòtil i conviviu amb tots els veïns fins l’últim dia. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario